dilluns, 30 d’abril del 2012

LES ACTIVITATS,ELS RECURSOS I ELS MATERIALS CURRICULARS

Les activitats són l'element principal de les unitats didàctiques ja que fan possible assolir els objectius didàctics  marcats, així com els continguts. Per tot això  tenen unes funcions clarament marcades i han d'estar íntimament relacionades entre si a fi que així es genere l'aprenentatge d'una forma eficaç, per això es pot dir que són l'element principal en el procés ensenyament-aprenentatge sent l’element mediador  entre els continguts i els resultats. 
A l'entorn de les activitats ha girat la classe d'avui, en un dia marcat pel fet de que demà és festiu, i això s'ha reflexat en les ganes que tots i totes teniem de finalitzar. O haurà influït l'horari dels autobusos ?
Però tant important com les activitats són els recursos i materials utilitzats, ja que ens permeten amb l'avaluació tancar el cercle. Però hem de recordar  que no han de ser l’eix central de l’experiència educativa. L’equip docent ha de planificar el seu ús subordinat al seu estil professional, a les característiques individuals del seu alumnat, a les necessitats del seu context sociolingüístic i cultural i a les aspiracions educatives i transformadores de l’equip docent del centre. No han de ser un fi en si mateixos, com de vegades ho és el llibre de text, per exemple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada